Marechaussee ontdekt 3 Soedanezen in bagageruimte touringbus

De Koninklijke Marechaussee heeft in de nacht van zaterdag op zondag, tijdens een controle Mobiel Toezicht Veiligheid, 3 Soedanezen aangetroffen in het bagageruim van een touringbus. 

Op de A67 ter hoogte van afslag Hapert stopte een touringcar met Poolse schoolkinderen voor hen op de vluchtstrook. De Poolse buschauffeur stapte uit en vertelde dat hij mogelijk illegale personen in zijn bagageruimte vervoerde. Hij vermoedde dat die bij hun enige stop in de Noord-Franse havenstad Calais waren ingeklommen. Hun reis was begonnen in Manchester met als eindbestemming Polen.

Marechaussees verzochten de buschauffeur hen te volgen naar de afslag Eersel om de bus daar te controleren. Tijdens de controle klonk vanuit de bagageruimte gebonk en bij het openen van het ruim bleken daar 3 vreemdelingen verborgen te zitten. Een van hen sprong eruit en probeerde te ontkomen. Hij is tegengehouden en samen met de anderen meegenomen naar de brigade voor verder onderzoek.

Geen van allen hadden identiteitspapieren bij zich en geven op minderjarig te zijn (15 en 16 jaar). Zij zijn het vreemdelingentraject ingegaan.

Mobiel Toezicht Veiligheid

Mobiel Toezicht Veiligheid is het toezicht op personen die vanuit een ander Schengenland bij de Belgische en Duitse grens naar Nederland reizen. De controles vinden plaats op wegen, in treinen, op het water en bij luchtverkeer. In het gebied direct achter de grens controleert de Marechaussee steekproefsgewijs reisdocumenten.