Staatssecretaris en minister van Defensie bezoeken Marechaussee

De afgelopen twee dagen bezochten de minister en de staatssecretaris van Defensie de Koninklijke Marechaussee. Door de formatie van het nieuwe kabinet startte er een reeks van werkbezoeken aan de Marechaussee. Tijdens hun bezoek doen de bewindslieden kennis op over de processen van de Marechaussee.

Vergroot afbeelding
De minister van Defensie Ruben Brekelmans op Schiphol.

De minister van Defensie Ruben Brekelmans bezocht luchthaven Schiphol, waar de thema’s grensbewaking en veiligheid op de luchthaven centraal stonden. De staatssecretaris van Defensie Gijs Tuinman werd in het bijzonder geïnformeerd over het domein Bewaken & Beveiligen.

Bezoek minister van Defensie

Tijdens het bezoek van de minister van Defensie op woensdag 14 augustus kwamen de verschillende taken van de Marechaussee op de luchthaven aan bod. Zo bezocht de minister onder andere een grensdoorlaatpost.

Er was speciale aandacht voor de brigade Politie & Beveiliging. De minister werd meegenomen in alle verschillende taken van de brigade. Aan de hand van voorbeelden uit de operatie vertelden marechaussees de bewindsman hoe zij werken aan een veilige luchthaven voor passagiers, bezoekers en medewerkers. 

Vergroot afbeelding
De staatssecretaris van Defensie Gijs Tuinman bij de Brigade Objectbeveiliging.

Bezoek staatssecretaris van Defensie

De staatssecretaris van Defensie werd tijdens zijn bezoek op donderdag 15 augustus kennis bijgebracht over het domein Bewaken & Beveiligen. Door in gesprek te gaan met marechaussees leerde de bewindsman meer over de verantwoordelijkheden binnen dit cluster. Bovendien liep de staatssecretaris mee met operationele marechaussees bij de beveiliging van het Catshuis. De bewindsman ervoer hierdoor zelf welke uitdagingen de objectbeveiliging van de Marechaussee met zich meebrengt.