Minister van Jusitie en Veiligheid bezoekt Schiphol

Op maandagmiddag bracht de nieuwe minister van Justitie en Veiligheid David van Weel een bezoek aan luchthaven Schiphol. Tijdens dit bezoek stond de beveiliging van de burgerluchtvaart op de luchthaven centraal. Hij ging langs bij de Koninklijke Marechaussee en bij een aantal ketenpartners op Schiphol.

Vergroot afbeelding
V.l.n.r.: Philip van Noort (Director Security bij Royal Schiphol Group), kolonel Jeffrey van Horn (Coördinator Schiphol), luitenant-generaal Annelore Roelofs (Commandant Koninklijke Marechaussee), en David van Weel (Minister van Justitie en Veiligheid).

De minister werd op Schiphol ontvangen door de Commandant Koninklijke Marechaussee luitenant-generaal Annelore Roelofs en Coördinator Schiphol kolonel Jeffrey van Horn. Tijdens het bezoek was er speciale aandacht voor de brigade Politie en Beveiliging (P&B), en de Brigade Toezicht Beveiliging Burgerluchtvaart (BTBB).

Brigade Politie en Beveiliging

De minister van Justitie en Veiligheid werd tijdens het werkbezoek geïnformeerd over de werkzaamheden van de brigade P&B, in het specifiek over de werkzaamheden van de Gewapende Beveiliging Burgerluchtvaart (GBB). De GBB voert namens het ministerie van Justitie en Veiligheid de gewapende beveiligingstaken uit op Schiphol. De minister sprak hier met een aantal collega’s van de brigade over hun ervaringen.

Brigade Toezicht Beveiliging Burgerluchtvaart

Naast een bezoek aan de brigade P&B, maakte de delegatie ook kennis met de BTBB. Bij de brigade krijgt de minister naast uitleg ook een interactieve demonstratie die de werkzaamheden van de brigade toont. Daarnaast kreeg de bewindsman een rondleiding door de bagagekelder op de luchthaven waar hij meer leerde over de beveiligingscontrole van ruimbagage.